ukreng

Творці

 

Роман Бондарчук

Режисер та оператор фільму MMS із проекту «Мудаки. Арабески».

Випускник Київського національного університету театру, кіна і телебачення ім. І. Карпенка-Карого за фахом „кінорежисер”, майстерня Юрія Іллєнка.

Автор збірки оповідань "Директор коридора", дипломант Міжнародного літературного конкурсу "Гранослов" (1995). Співавтор сценаріїв "22-24" (диплом конкурсу "Коронація слова-2009"), "1-ше вересня", "Вулкан".

Режисер низки музичних кліпів та промо-роликів. Кілька років поспіль бере участь в організації та проведенні Міжнародного фестивалю документального кіна про права людини Docudays.ua, зокрема, як член відбіркової комісії.

Режисерська фільмографія

2001: «Манекени», короткометражний

Нагороди. 2001: Приз за найкращу операторську роботу, Кінофестиваль «Відкрита ніч»

2001: Тhе grоund, короткометражний

Нагороди. 2001: Приз за найкращу операторську роботу, Фестиваль студентських фільмів «Пролог»

2002: «Глибокий колодязь», ігровий, короткометражний

Нагороди. 2002: Приз за найкращу студентську режисерську роботу, Кінофестиваль «Відкрита ніч»

2003: «Стіни і двері», ігровий, короткометражний

Нагороди. 2003: Приз за найкращий ігровий фільм, Кінофестиваль «Відкрита ніч». Приз за найкращу операторську роботу, Кінофестиваль “Пролог”.

2005: «Пляж для англійського лорда», документальний, короткометражний

2005: «Микола та німець», ігровий, короткометражний

Нагороди. 2005: Приз за найкращий ігровий фільм та приз за найкращу операторську роботу, Кінофестиваль «Відкрита ніч». Приз у міжнародному конкурсі короткометражних фільмів “Жести примирення”, організованому Ґете-Інститутом та фондом Пам’ять, відповідальність і майбутнє.

2005: «Катерина», ігровий, короткометражний (кліп на пісню Олега Скрипки)

Нагороди. 2006: Приз у програмі «Панорама українського кіна» від тижневика "Дзеркало тижня", 36 Київський МКФ „Молодість".

2007: «Таксист», ігровий, короткометражний

Нагороди. 2007: Приз «Слон» Ґільдії кінознавців і кінокритиків Росії та Головний приз журі російських продюсерів, 16 Відкритий фестиваль кіна країн СНД, Латвії, Литви та Естонії „Кіношок”.

2008: Приз “За зухвалість та поезію”, 4 фестиваль Кінотеатр.ДОК, Москва.

2007: «Радуниця», документальний, короткометражний

Нагороди. 2008: Приз глядацьких симпатій, 9 Міжнародний фестваль GoEast у Вісбадені. Перший приз у міжнародному конкурсі короткометражних фільмів, організованому Ґете-Інститутом та фондом Пам’ять, відповідальність і майбутнє.

2009: Проект «Мудаки. Арабески»: MMS 

 

Жанна Довгич

Режисер і сценарист фільму «Труси» з проекту «Мудаки. Арабески». 

Закінчила Інститут журналістики Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Працювала як продюсер, режисер і сценарист на телебаченні (MTV, Новий, 1+1, Тоніс, Перший національний). Фільм «Труси» - режисерський дебют.

Режисерська фільмографія

2010: Проект «Мудаки. Арабески»: «Труси» 

 

Олексій Ігнатьєв


Співрежисери Олексій Ігнатьєв і Володимир Цивінський

Співрежисер-постановник і режисер монтажу фільму «Вона називала його ідіот» із проекту «Мудаки. Арабески».

2009 року закінчив "Інтер-школу", практикує як режисер монтажу. Фільм «Вона називала його ідіот» – режисерський дебют.

Режисерська фільмографія

2010: Проект «Мудаки. Арабески»: «Вона називала його ідіот»


Юрій Ковальов


Режисер і співсценарист (спільно з Іваном Тімшиним) фільму «Останній лист» із проекту «Мудаки. Арабески». 

Від 1995 року – телевізійний режисер. 1996 року з авторським проектом (режисер, сценарист) став фіналістом всеукраїнського конкурсу «Золота ера». Режисер телевізійних проектів, кліпів, реклами. Від 2005 року працює в основному як рекламний режисер. "Останній лист" - його дебютний ігровий фільм.

Отримував призові місця на різноманітних фестивалях реклами.

Режисерська фільмографія

2010: Проект «Мудаки. Арабески»: «Останній лист»


Аксиня Куріна


Режисер і сценарист фільму «Кончєна» з проекту «Мудаки. Арабески».

Закінчила Київський державний інститут театрального мистецтва ім. I. Карпенка-Карого за фахом «кінознавство», майстерня Галини Савченко. Практикує як кінокритик, журналіст, сценарист.

Режисерська фільмографія

2004: Кіноальманах «Любов – це…»: «Мрія», ігровий, короткометражний

2004: «Наркозалежність», ігровий, короткометражний

2007: «Причини моєї ненависті», ігровий, короткометражний

2010: Проект «Мудаки. Арабески»: «Кончєна»


Анатолій Лавренішин


Режисер і сценарист анімаційного фільму «Українська література: посібник для мудаків» з проекту «Мудаки. Арабески».

Народився 1980 в Україні. Свій перший комікс намалював у шестирічному віці. 1999-го вступив до Київського державномого університету театру, кіна і телебачення ім. І. Карпенка-Карого на факультет „режисури анімаційних фільмів”, до майстерні Євгена Сивоконя. Успіх перших анімаційних робіт «Зяблики та інші», «Наступний» підтвердили правильність вибору професії. Один з останніх фільмів – «Блукаючи поміж...» – брав участь у 20 фестивалях і переміг на чотирьох у номінації „Найкращий анімаційний фільм”; права на його показ були придбані різними телевізійними компаніями, зокрема,  SBS, Австралія, та MOD, Тайвань.

Режисерська фільмографія

1999: «Ніч», анімаційний, короткометражний  

2001: «Зяблики та інші», анімаційний, короткометражний  

2003: «Наступний», анімаційний, короткометражний  

2005: «Блукаючи поміж...», анімаційний, короткометражний  

2007: «Ти порожній», анімаційні епізоди

2008: пілот повнометражного анімаційного фільму «Книга тіней»

2009: Проект «Мудаки. Арабески»: «Українська література: посібник для мудаків»

 

Вікторія Нестеренко

Режисер і сценарист фільму «Тато» з проекту «Мудаки. Арабески».

Народилася 1983 року в Севастополі. 2008-го закінчила Київський національний університет театру, кіна і телебачення ім. І. Карпенка-Карого за фахом „режисер телебачення”. У березні 2008-го відкрила професійну акторську аґенцію Dream Cast, а в січні 2009-го створила новий проект «Місто акторів».

Режисерська фільмографія

2007: «Життя-Кіно», короткометражний

2009: Проект «Мудаки. Арабески»: «Тато»

 

Мирослав Слабошпицький

Режисер і сценарист фільму «Глухота» з проекту «Мудаки. Арабески».

Народився 1974 року в Києві. Закінчив відділення ігрового кіна Київського державного інституту театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого. Працював на кіностудіях Києва (студія ім. О.Довженка) та Санкт-Петербурґа („Ленфильм”). Автор сценаріїв до кількох телевізійних фільмів, а також низки прозових творів, що вийшли друком у різних виданнях. За сценарій „Чорнобильський Робінзон” отримав приз на Всеукраїнському конкурсі романів та кіносценаріїв „Коронація слова – 2000”. Дебютний короткометражний фільм „Жах” брав участь у конкурсній програмі 27 фестивалів у 17 країнах. 2009 року фільм „Діагноз” змагався в короткометражній програмі 59 Берлінського МКФ, а 2010-го – «Глухота» в короткометражній програмі 60 Берлінського МКФ.

Загалом «Глухота» на кінець травня 2011 брала участь у 21 міжнародному кінофестивалі.

Нині Мирослав Слабошпицький працює над проектом фільму «Плем’я», за підтримки фонду Губерта Белса Роттердамського міжнародного кінофестивалю.

Режисерська фільмографія

1995: «Сторож», короткометражний

2006: «Жах», короткометражний

2009 «Дiагноз», плівка, колір, 14’53”, режисер, сценарист, продюсер

2010: Проект «Мудаки. Арабески»: «Глухота»

 

Володимир Тихий

Продюсер проекту «Мудаки. Арабески» та однойменного повнометражного кіноальманаху.

Режисер фільмів проекту «Мудаки. Арабески»: «По дорозі», «Пам'яті Пітера», «Рекреації», «Свєта» та «Інтро» до повнометражного кіноальманаху «Мудаки. Арабески».

Сценарист фільмів проекту «Мудаки. Арабески»: «По дорозі», «Рекреації», MMS та «Інтро» до повнометражного кіноальманаху «Мудаки. Арабески».

Народився 25 лютого 1970 року в місті Червонограді Львівської області.
1992-1997: КДІТМ ім. Івана Карпенка-Карого, кінорежисер, майстерня Михайла Іллєнка.

Режисерська фільмографія

1992: Underground, відео, 5', cценарист і режисер-постановник

1995: «Сокирра», плівка, ч/б, 9', сценарист і режисер-постановник

1996: «Дах», плівка, ч/б, 6', сценарист і режисер-постановник

1996: «Русалонька», плівка, ч/б, 27', сценарист і режисер-постановник
Нагороди. 1995: Приз «За найкращий сценарій» МКФ «Пролог», Київ, Україна; 1996: Диплом Київського МКФ «Молодість», Україна; 1997: Ґран-прі МКФ Alternative, Румунія; 1997: Приз «За найкраще образотворче вирішення» МКФ у Ганновері, Ганновер, ФРН; 1997: Диплом Монреальського МКФ, Канада; 1998: Ґран-прі МКФ Break 21,Словаччина; 1998: Приз «За найкращу операторську роботу» МКФ короткометражних фільмів у Берліні, Німеччина; 1998: Диплом «За художнє вирішення», МКФ «Film-Video», Італія

2001: «Мийники автомобілів», плівка, колір, 80', сценарист і режисер-постановник
Нагороди. 2001: Приз «Найкраща жіноча роль», МКФ «Синій птах», Київ, Україна; 2001: Дві премії «Майбутньої України», Всеукраїнська акція «Місто дітей», Київ, Україна

2008: «Ґудзик»/ «Пуговица» телевизійний ігровий фільм, режисер-постановник («Продакшен. UA»)
Нагороди. 2008: Приз «Найкращий сценарій» у категорії «Телевізійний фільм/драма» на ХІІІ міжнародному телевізійному фестивалі в Барі, Чорногорія

2008: «Таємничий острів»/ «Таинственный остров», плівка, колір, телевізійний ігровий фільм, режисер-постановник (PRONTO FILM, FILM. UA)

2009: Проект «Мудаки. Арабески»: «По дорозі»

2009: Проект «Мудаки. Арабески»: «Пам'яті Пітера»

2009: Проект «Мудаки. Арабески»: «Рекреації»

2010: Проект «Мудаки. Арабески»: «Свєта»

2010: Проект «Мудаки. Арабески»: «Інтро» до повнометражного кіноальманаху «Мудаки. Арабески»


Іван Тімшин

Режисер фільмів проекту «Мудаки. Арабески»: «Тупик» та «Мій друг Серьога».

Сценарист фільмів проекту «Мудаки. Арабески»: «Пам’яті Пітера», «Мій друг Сєрьога», «Свєта», «Останній лист» (у співавторстві з Юрієм Ковальовим). 

Народився 1975 року. Працює сценаристом і редактором на студії FILM.UA. Стрічка «Тупик» стала його дебютною режисерською роботою.    

Режисерська фільмографія

2009: Проект «Мудаки. Арабески»: «Тупик»

2010: "Ялта - місто щастя", 21'26", сценарист, монтаж

2010: Проект «Мудаки. Арабески»: «Мій друг Серьога»

 

Володимир Цивінський

 

Співрежисери Олексій Ігнатьєв і Володимир Цивінський

Співрежисер та актор фільму «Вона називала його ідіот» із проекту «Мудаки. Арабески».

1992 року закінчив  Київський Державний інститут театрального мистецтва ім. Івана Карпенка-Карого за фахом «актор театру і кіно», майстерня Леоніда Олійника

Режисерська фільмографія

1992 року закінчив  Київський Державний інститут театрального мистецтва ім. Івана Карпенка-Карого за фахом «актор театру і кіно», майстерня Леоніда Олійника

2000: «Любов», 10’, cценарист

2002: «Казка про Довбуша», 15’, cценарист

2004: «Поки вариться яйце сідає сонце», 9’, cценарист

2006: «Рамонна», 20’, cценарист

2010: Проект «Мудаки. Арабески»: «Вона називала його ідіот»

 

Юлія Шашкова


Режисер фільмів «П'ятниця» та "Бабуся" з проекту «Мудаки. Арабески».

Сценарист фільму «П'ятниця» з проекту «Мудаки. Арабески».

Народилася в Києві 1975 року. 1997-го закінчила Київський державний інститут театрального мистецтва за спеціальністю режисура художнього фільму. Після навчання переважно знімала рекламні ролики та замовні корпоративні фільми.

Режисерська фільмографія

1995: «Відлуння», короткометражний

2010: Проект «Мудаки. Арабески»: «Пятниця»

2010: Проект «Мудаки. Арабески»: «Бабуся»


Віра Яковенко

Режисер і сценарист фільму «Таксі?» з проекту «Мудаки. Арабески».

Народилася у Львові. Навчалася на філологічному факультеті Львівського державного університету. Закінчила Київський державний університет театру, кіна і телебачення ім. І. Карпенка-Карого зі спеціальності „режисура ігрового фільму”. Відвідувала курси сценаристів при Maurits Binger Film Lab (Амстердам, Нідерланди).

Режисерська фільмографія

1999: «Народження звуку», короткометражний

2001: «Спляча красуня», короткометражний

2004: «Мій Гоголь», короткометражний

2004: «Блондинка помирає двічі», короткометражний

2006: «Повернути Віру», короткометражний

2007: «Гра в солдатики», короткометражний  

2007: «Ван Гог не винен», короткометражний 

2008: «Як знайти ідеал?», короткометражний

2009: «Контракт», повнометражний

2009: Проект «Мудаки: Арабески»: «Таксі?»

Хроніка

12.12.2011
«Глухота» в Антарктиді
Фільм Мирослава Слабошпицького включено до програми 3 Антарктичного фестивалю короткометражних ігрових, документальних та анімаційних фільмів...
31.10.2011
«Глухота» тріумфує на 41-й «Молодості»
Головний приз у конкурсній програмі «Панорама українського кіна 2010-2011» отримав фільм режисера Мирослав Слабошпицький…
13.10.2011
«Глухота» на «Молодості»
У програмі «Панорама українського кіна 2010-2011» 41 Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість», що пройде в українській столиці протягом 22-30 жовтня, демонструватиметься фільм режисера Мирослава Слабошпицького...
26.06.2011
«Останній лист» і «Труси» стали лавреатами фестивалю «Відкрита ніч. Дубль 15»
Фестиваль цього року, окрім Києва, проходив одночасно іще в п’яти українських містах…
11.05.2011
Альманах «Мудаки. Арабески» покажуть у Канні
Незалежний український кінопроект – альманах «Мудаки. Арабески» буде показаний на міжнародному кіноринку, що він сьогодні відкривається на Каннському фестивалі…
15.03.2011
«Глухота» Мирослава Слабошпицького на Kinofest NYC Film Festival
У Нью-Йорку від 16 до 20 березня відбудеться фестиваль незалежного кіна країн Східної Європи…
25.02.2011
«Мудаки. Арабески»: кінопрем’єра в онлайні
24 лютого на порталі BIGMIR.NET відбулася перша в Україні офіційна кінопрем’єра в режимі online…
05.01.2011
«Глухота» рушає до Роттердама
Фільм Мирослава Слабошпицького візьме участь у програмі «Спектрум» ювілейного 40 Роттердамського міжнародного кінофестивалю (Нідерланди), що є одним із найпрестижніших форумів незалежного мистецького й експериментального кіна у світі…
27.12.2010
«Мудаки. Арабески»: DVD-реліз проекту
27 грудня випущено DVD-реліз проекту «Мудаки. Арабески»...
18.11.2010
Кінопроект «Україно, goodbye!»
Оголошується початок творчої роботи над новим проектом, що створюватиметься, спираючись на досвід утілення проекту «Мудаки. Арабески»...








© 2010 «Мудаки. Арабески»

kinokolo.ua